lunes, 21 de abril de 2008

Luz Dura - Xaf


Buff, un tema complicat sobre el que realment no he estat gaire inspirat. El més adient que he trobat pel meu arxiu recent ha estat aquesta foto. És la "nina", la gateta dels meus veïns que gairebé passa a casa meva cada dia per relaxar-se una estona.

En aquest cas, estava al balcó, completament ensimismada mirant una enorme mosca que revolotejava per les fulles d'una planta (li encanta caçar mosques). Tot el sol li picava de cara i la veritat és que no se ni com podia aguantar-ho. Però la mosca era la mosca...

La il·luminació tan directa ha convertit el fons en negre, quan en realitat no ho és, i fa destacar de forma impecable tot el pelatge i els bigotis.


Càmera: Nikon D300
Objectiu: Micro Nikkor 105 f/2.8 AF-S VR
Focal: 105mm
Velocitat: 1/320
Diafragma: f/9
Sensibilitat: ISO 100
Medició: Matricial

2 comentarios:

Dr. Jaus dijo...

La foto és mol maca, i la gata també. M'agrada especialment el fons fosc i el reflexe a l'ull de la gata. Sembla embelessada mirant fixament la llum. El problema és que potser associaria més unes ombres amb el concepte de "luz dura", tot i que reconec que estic equivocat. De tota manera, és una gran foto, digna dels millor pòsters de noies pre-adolescents amants dels gats... sí, d'aquells qeu compartien espai amb els de Leif Garret i Samantha Fox.

AW One dijo...

Que puedo decir que no haya dicho ya Sergio. La iluminación correctísima, y una utilización profesional del DOF.

A la que pueda, te "mango" el 105mm 2.8, jeje.

Que puc dir que no hagi dit en Sergio. L’il•luminació correctíssima, i una utilització professional del DOF.

Quan pugui, “t’afanaré” el 105mm 2.8, jeje.